Manis_ sengaja buat topping yg xtebal dan xmudah lembik or meleleh bila letak diluar.supaya bila terhidang, masih elok terletak dan tidak comot. Simpan dalam peti sejuk lagi sedap. 1 sudu besar gelatin + 50 ml air panas. Kek batik legend, dengan topping chocolate ganache yang licin… berkilat permukaannya dan penuh dengan rasa chocolate. Ketepikan dahulu dan sambung buat lapisan cheese. Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat. Siapa yg tak kenal kek .
Ketepikan dahulu dan sambung buat lapisan cheese. Siapa yg tak kenal kek . Kemudian letak adunan kek batik ke . Sediakan bekas loyang & tuangkan semua adunan ke dalam loyang. Kek batik ni disukai oleh sesiapa sahaja. Kemudian tuang 1 cawan whipping cream di dalam bekas lain. Simpan dalam peti sejuk lagi sedap. Dessert yg mudah, kerana kita tak . Pastikan alas dengan cling wrap di dalam bekas pastikan juga lebihkan cling wrap bahagian luar bekas 2. Manis_ sengaja buat topping yg xtebal dan xmudah lembik or meleleh bila letak diluar.supaya bila terhidang, masih elok terletak dan tidak comot. Tuang dalam bekas pilihan dan tekan padat biskut merie tadi.
Kalau nak pakai gelatin juga boleh tambah pada lapisan cream cheese.
Simpan dalam peti sejuk lagi sedap. Manis_ sengaja buat topping yg xtebal dan xmudah lembik or meleleh bila letak diluar.supaya bila terhidang, masih elok terletak dan tidak comot. Dessert yg mudah, kerana kita tak . Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat. Kek batik ni disukai oleh sesiapa sahaja. Kemudian letak adunan kek batik ke . Kemudian tuang 1 cawan whipping cream di dalam bekas lain. Pastikan alas dengan cling wrap di dalam bekas pastikan juga lebihkan cling wrap bahagian luar bekas 2. Simpan di dalam peti sejuk hingga kek . Letak mangkuk tu atas mangkuk air panas tadi dan kacau sehingga coklat cair (guna bekas tahan panas). Siapa yg tak kenal kek .
Kemudian tuang 1 cawan whipping cream di dalam bekas lain. Letakkan atas air yg dipanaskan (kaedah double boiled). Simpan dalam peti sejuk lagi sedap.
Kek batik indulgence, yg mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik, lapisan cheese dan coklat ganache. Kek batik ni disukai oleh sesiapa sahaja. 1 sudu besar gelatin + 50 ml air panas. Letak mangkuk tu atas mangkuk air panas tadi dan kacau sehingga coklat cair (guna bekas tahan panas). Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat. Ketepikan dahulu dan sambung buat lapisan cheese.
Tuang dalam bekas pilihan dan tekan padat biskut merie tadi.
Manis_ sengaja buat topping yg xtebal dan xmudah lembik or meleleh bila letak diluar.supaya bila terhidang, masih elok terletak dan tidak comot. Kek batik indulgence, yg mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik, lapisan cheese dan coklat ganache. Letak mangkuk tu atas mangkuk air panas tadi dan kacau sehingga coklat cair (guna bekas tahan panas). Sediakan bekas loyang & tuangkan semua adunan ke dalam loyang. Kemudian tuang 1 cawan whipping cream di dalam bekas lain. Kalau nak pakai gelatin juga boleh tambah pada lapisan cream cheese. Ketepikan dahulu dan sambung buat lapisan cheese. Pastikan alas dengan cling wrap di dalam bekas pastikan juga lebihkan cling wrap bahagian luar bekas 2. Kek batik ni disukai oleh sesiapa sahaja. Simpan di dalam peti sejuk hingga kek . Siapa yg tak kenal kek . (kalau letak dalam bekas, tak perlu . Bahan2 lapisan cheese 250 gram . Dessert yg mudah, kerana kita tak . Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat. Tuang dalam bekas pilihan dan tekan padat biskut merie tadi.
Simpan dalam peti sejuk lagi sedap. Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat.
Simpan dalam peti sejuk lagi sedap. Kemudian tuang 1 cawan whipping cream di dalam bekas lain. Ketepikan dahulu dan sambung buat lapisan cheese. Letakkan atas air yg dipanaskan (kaedah double boiled). Dessert yg mudah, kerana kita tak . Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat. Simpan di dalam peti sejuk hingga kek .
Simpan dalam peti sejuk lagi sedap.
Kalau nak pakai gelatin juga boleh tambah pada lapisan cream cheese. Tuang dalam bekas pilihan dan tekan padat biskut merie tadi. Letak mangkuk tu atas mangkuk air panas tadi dan kacau sehingga coklat cair (guna bekas tahan panas). Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat. Simpan di dalam peti sejuk hingga kek . Ketepikan dahulu dan sambung buat lapisan cheese. (kalau letak dalam bekas, tak perlu . Siapa yg tak kenal kek . Kemudian tuang 1 cawan whipping cream di dalam bekas lain. Manis_ sengaja buat topping yg xtebal dan xmudah lembik or meleleh bila letak diluar.supaya bila terhidang, masih elok terletak dan tidak comot. Sediakan bekas loyang & tuangkan semua adunan ke dalam loyang. Letakkan atas air yg dipanaskan (kaedah double boiled). Simpan dalam peti sejuk lagi sedap.
Bekas Letak Kek Batik / Resepi Kek Batik Lembut Sedap Mudah Dan Simple Biskut Marie Milo. Letak mangkuk tu atas mangkuk air panas tadi dan kacau sehingga coklat cair (guna bekas tahan panas). (kalau letak dalam bekas, tak perlu . Simpan di dalam peti sejuk hingga kek .
Kek batik ni disukai oleh sesiapa sahaja bekas letak kek. Ketepikan dahulu dan sambung buat lapisan cheese.
Letakkan atas air yg dipanaskan (kaedah double boiled). Sediakan bekas loyang & tuangkan semua adunan ke dalam loyang. Kek batik ni disukai oleh sesiapa sahaja.
Bahan2 lapisan cheese 250 gram . Simpan dalam peti sejuk lagi sedap. Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat.
Kalau nak pakai gelatin juga boleh tambah pada lapisan cream cheese. Kek batik legend, dengan topping chocolate ganache yang licin… berkilat permukaannya dan penuh dengan rasa chocolate. Tuang dalam bekas pilihan dan tekan padat biskut merie tadi. Simpan dalam peti sejuk lagi sedap. 1 sudu besar gelatin + 50 ml air panas. Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat.
Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat. Letak mangkuk tu atas mangkuk air panas tadi dan kacau sehingga coklat cair (guna bekas tahan panas). Sediakan bekas loyang & tuangkan semua adunan ke dalam loyang. Bahan2 lapisan cheese 250 gram . Siapa yg tak kenal kek .
Simpan di dalam peti sejuk hingga kek .
Tuang dalam bekas pilihan dan tekan padat biskut merie tadi. Kek batik ni disukai oleh sesiapa sahaja. (kalau letak dalam bekas, tak perlu .
Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat.
(kalau letak dalam bekas, tak perlu .
Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat.
Kemudian letak adunan kek batik ke .
Siapa yg tak kenal kek .
Simpan dalam peti sejuk lagi sedap.
Ratakan adunan dan tekan lembut hingga kek batik padat.
1 sudu besar gelatin + 50 ml air panas.
Post Comment
Post a Comment